Dzisiaj mam dla was wszystkich bardzo smaczne grzanki z pieczarkami, które można przygotować zarówno na śniadanie jak i kolację, a przede wszystkim można zoribć je szybko 🙂
Czas przygotowania: 30
Czas gotowania: 25
Ilość porcji: 3
Składniki:
9 kromek chleba tostowego
500 gram pieczarek
3 łyżki masła
2 sztuki cebuli
100 gram startego sera
1 sztuka jajka
2 sztuki ząbków czosnku
Sposób przygotowania:
Krok1: Chleb należy przyrumienić w tosterze. Czosnek należy przecisnąć przez praskę dodać do niego 2 łyżki masła, sól oraz pieprz, całość wymieszać ze sobą.
Krok2: Przyrumienione tosty należy posmarować masełkiem czosnkowym.
Krok3: Na rozgrzaną patelnię z łyżką masła dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę, należy ją delikatnie podsmażyć i dodać do niej umyte i pokrojone w plastry pieczarki. Pieczarki wraz z cebulą powinny się delikatnie przyrumienić, po czym należy przykryć pokrywką i dusić do momentu ich ugotowania.
Krok4: Pod koniec duszenia dodać 2 szczypty pieprzu i soli, smażyć jeszcze około 5 minut. Na końcu wbijamy jajko, tak żeby pieczarki delikatnie się z nim wymieszały.
Krok5: Pieczarki należy rozłożyć na kromki chleba, posypać startym serem i zapiec w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni do momentu rozpuszczenia sera.
Życzę Smacznego
Dodaj komentarz